Spălarea profesională de covoare și mochete

Covoarele reprezintă astăzi o valoare atât financiară, cât și sentimentală, și de aceea deteriorarea lor ar reprezenta pentru mulți dintre noi o pierdere ireparabilă.

Covoarele sunt articole textile complexe și în același timp delicate. Numai în condițiile unei tehnologii adecvate - cu utilaje specializate - și cu lucrători cu experiență, se poate realiza o prelucrare calitativă a acestora, la standardele acestui tip de prestație, fără a pereclita textura covoarelor și prelungindu-le durata de utilizare.

GAMI CLEAN SRL îndeplinește aceste standarde de prestație, având în dotare - singurii din județul Alba - cel mai modern și performant utilaj de spălat covoare și mochete, marca CATINET, lider mondial al echipamentelor profesionale din domeniu.

Specificații tehnice:

- lățimea maximă a covorului/mochetei: 3m.

Etapele procesului

1. Înregistrarea și măsurarea – un covor este măsurat, o fotografie a covorului este luată și o etichetă individuală este atașată. Suplimentar, tipul de fibră din care este fabricat covorul, tipurile de pete, gradul de murdărie, nivelul de deteriorare sunt identificate.

2. Desprăfuirea mecanică și aspirația – un dispozitiv extrage praful, nisipul și alte particule eliberate. Ulterior lâna și urzeala covorului sunt aspirate.

3. Prespălarea – cu detergenți siguri și eficienți, o primă parte a murdăriei este inițial îndepărtată.

4. Spălarea propriu-zisă - are loc cu detergenți profesionali din import și va elimina întreaga murdărie și elementele nocive sănătății (bacterii, acarieni etc) care sunt localizate în partea de jos a covorului, adânc impregnate între fibre.

5. Clătirea – detergentul este luat din covor.

6. Centrifugarea – aproape întreaga apă este extrasă din covor cu o mașină specială de stors. Datorită acestui dispozitiv covorul este deasemenea nedeformat, marginile nu sunt colorate și timpul de uscare este foarte scurt.

7. Uscarea – un covor este obținut uscat într-o camera de uscare cu aer condiționat, în care temperatura și umiditatea sunt stabilite prin computer.

8. Finisarea – covorul este aspirat din nou, firele sunt puse într-o direcție iar marginile sunt pieptănate.

9. Controlul de calitate și ambalarea - se respectă procedurile din sistemul de management al calității ISO 9001:2008 implementat la GAMI CLEAN SRL.

ALBA IULIA zona Dedeman

Bd. Republicii (fost Victoriei) Bl. D1 B, parter

ORAR:   Luni-Vineri 08-20,   Sâmb: 08-13,   Dumin: închis

ALBA IULIA zona Centru

Piata Iuliu Maniu, Nr. 7A (intrarea prin gang)

ORAR:   Luni-Vineri 09:30-18,   Sâmb: 09:30-13,   Dumin: închis

Top